Dacă îți plac pastele și fructele de mare, în special creveții, atunci trebuie să încerci această rețetă delicioasă, care este ușor de preparat și care este ideală pentru cină, fiind ușoară, sănătoasă și nutritivă.
Așadar, pastele cu creveți și sos de lămâie pot fi consumate chiar și de copii ori de adulții care au intoleranță la lactoză și la gluten.
Pentru a prepara această rețetă delicioasă ai nevoie de:
- 300 de grame de paste integrale penne
- 500 de grame de creveți, bine spălați și decojiți
- trei lămâi
- 150 de grame de cremă de brânză
- câteva frunze de busuioc
- o linguriță de pulbere de usturoi
- o lingură de ulei de măsline extravirgin
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a te bucura de această rețetă este să așezi pe foc o tigaie, în care ai pus uleiul de măsline extravirgin. Când s-a încălzit, adaugă creveții și gătește-i timp de șapte-zece minute.
Scoate-i mai apoi din tigaie și pune-i deoparte.
Între timp, taie lămîile în bucăți mici și îndepărtează partea albă. Adaugă-le în tigaie și amestecă bine, pentru ca sosul să fie eliberat.
Între timp, fierbe după indicațiile de pe cutie pastele. Pune o cantitate mare de apă și adaugă și puțină sare.
Ulterior, când lămâile și-au lăsat sucul, scoate-le din tigaie și adaugă crema de brânză. Adaugă o lingură de apa în care au fiert pastele, pentru a obține o textură fină.
Adaugă pastele bine scurse peste sosul obținut, dar și creveții, iar apoi condimentează cu pulberea de usturoi, cu busuiocul tăiat mărunt și coaja de lămâie, după gust.
Poftă bună!
Dacă pastele sunt bogate în fibre și proteine, dar au și un conținut bogat de potasiu, fosfor și magneziu, creveții sunt săraci în calorii și au puterea de a regla nivelul de colesterol din sânge. Ba mai mult, sunt indicați persoanelor care se confruntă cu boli ale inimii, întrucât conțin și zinc, iod, potasiu și fosfor.
Articol citit de 2157 persoane
Acest articol nu are comentarii!