.
100% Produse Bio

Insuficiență cardiacă

Cunoscută și sub numele de insuficiență cardiacă congestivă, insuficiența cardiacă apare atunci când mușchiul inimii nu pompează sângele în condiții obișnuite. Acest lucru poate fi cauzat fie de artere înguste, fie de hipertensiune arterială.

Insuficiența cardiacă este o afecțiune ce se manifestă prin durerea de respirație, dificultăți de concentrare ori atenție redusă, lipsa poftei de mâncare și a greței, creșterea necesității de a urina noaptea, umflarea abdomenului, creșterea rapidă a greutății din cauza retenției de lichide, tuse persistentă, bătăi neregulate ale inimii, edeme la nivelul gleznelor ori al picioarelor, oboseală și slăbiciune, dar și dureri toracice.

Insuficiența cardiacă poate fi dezvoltată de afecțiuni care au slăbit inima, dar și în cazul în care aceasta a devenit prea rigidă. De asemenea, insuficiența cardiacă se poate manifesta la nivelul ventricului stâng, drept ori chiar în ambele părți ale inimii.

Persoanele care suferă de hipertensiune, de boala arterială coronariană, de infarct, de diabet ori care urmează tratamente cu medicamenteantiinflamatoare, anti-aritmice ori pentru afecțiuni neurologice, psihiatrice, pulmonare ori urologice pot să prezinte riscuri mai mari de a dezvolta insuficiență cardiacă.

Acum 13 min. Bu00e2rsan P. a comandat 7 produse de 1734 lei