.
100% Produse Bio

Nefrită

Nefrita este o afecțiune ce este cauzată de inflamarea acută ori cronică a rinichilor, fiind provocată de microbii ajunși în țesutul renal.

De obicei, aceasta apare într-un interval de 14-21 de zile după infectarea cu streptococi, stafilococi, pneumococi ori colibacili. Nefrita sau pielonefrita, căci așa se mai numește, poate să determine apariția unor simptome precum apariția unei infecții urinare, durere unilaterală ori difuză, stare generală proastă, paloare, agitație, sindrom poliuro-polidipsc.

Nefrita nu este cauzată doar de infecții ale căilor urinare, ci și de anomalii anatomice ale căilor urinare, modificări hormonale, maladii urologice, precum litiază, diatază urică ori diabet zaharat, urostază sau imunodeficiență secundară.

Nefrita poate fi de mai multe tipuri, între care pielonefrită cronică unilaterală, nefropatii interstițiale cronice medicamentoase, care apar în urma administrării fenacetinei ori aspirinei, nefropatii interstițiale cronice metabolice sau nefronoftiaza, o boală cu transmitere autosomală.

Acum 7 min. Neagovici D. a comandat 2 produse de 1857 lei