.
100% Produse Bio

Hemoroizi

Definiți ca fiind dilatații ale venelor hemoroidale superioare și inferioare, hemoroizii apar în cazul a aproape 80 din populație și determină nu doar apariția sângelui în scaun, ci și dureri în zona anală.

Cauzați de constipația cronică, de acumularea de presiune în zona bazinului, de factori alimentar, dar și de sedentarism ori de consum redus de lichide sau de o dietă săracă în fibre, hemoroizii apar, de obicei, atunci când în zona rectului se acumulează presiune formând un obstacol în calea de întoarcere sanguină. De asemenea, persoanele care prezintă predispoziție genetică, care se confruntă cu tulburări metabolice ori de nutriție, dar și cu obezitate pot dezvolta hemoroizi.

Hemoroizii sunt de mai multe tipuri, între care interni, când se află în interiorul canalului anal și nu provoacă dureri, externi, când se formează sub pielea din jurul anusului și există numeroși nervi, dar și trombozați, caz în care se formează cheaguri de sânge în interiorul umflăturilor.

De asemenea, există mai multe tipuri de hemoraizi, fiind clasificați în diferite stadii de dezvoltare. Mai exact, în gradul I, hemoroizii determină apariția sângerărilor anale la defecație, după care, în stadiul IV apare durerea, prolapsul fiind permanent și ireductibil, iar masele hemoroidale și ies în afara anusului sub forma unei umflături ireductibile.

Acum 3 min. GHIȚESCU D. a comandat 4 produse de 1463 lei