.

Boli Aparat Respirator

Infecțiile de tract respirator afectează sinusurile, gâtul, căile respirator și plămânii, fiind cauzate de virusuri, dar și de bacterii.

Infecțiile de tract respirator sunt de două tipuri, suprioare, afectând nasul, sinusurile și gâtul și inferior, când se manifestă la nivelul căilor respiratorii și la plămâni. De asemenea, ele pot să apară și în rândul copiilor.

Infecțiile de tract respirator superior sunt de mai multe tipuri, precum răceală sau guturai, amigdalită, sinuzită, laringită ori gripă. Tusea este, însă, cel mai frecvent simptom al acestora, dar pot să existe și alte manifestări, precum congestie nazală, dureri de cap, nas înfundat, rinoree, dureri în gât ori musculare și chiar strănut.

În ceea ce privește infecțiile de tract respirator inferior, acestea pot fi de mai multe tipuri, între care gripă, bronșită, pneumonie, bronsiolită ori tuberculoză. Toate acestea se manifestă prin tuse, care uneori este însoțită de mucus, dureri la nivelul pieptului, respirație accelerată, dispnee, hârâit în piept.

  1. 1
  2. 2
Musca M. a plasat o comanda acum 4 ore