Crampe musculare

Crampele musculare sunt descrise ca fiind acele dureri ce debutează brusc și sunt puternice, fiind cauzate de blocarea spasmodică a mușchiului.

Crampele musculare apar atunci când un mușchi se contractă involuntar, iar relaxarea este imposibilă. Ele pot să apară în cazul persoanelor de toate vârstele, dar și în cazul celor care fac sport ori care pur și simplu merge pe jos ori stă întinsă.

Crampele sunt întâlnite, în special, în cazul atleților de perfomanță, dar și în cazul persoanelor care au activități fizice solicitante, dar și în cazul celor care sunt în vârstă și se confruntă cu o reducere a masei musculare. De asemenea, crampele pot fi cauzate de deshidratare, de furnizarea neadecvată a sângelui în picioare pe durata exercițiilor, precum și de un deficit de minerale, precum potasiu, calciu ori magneziu.

Crampele musculare se manifestă prin spasme ori dureri puternice, ce pot dura chiar și până la 15 minute. De asemenea, ea poate să se repete înainte de a dispărea. De asemenea, crampele musculare pot fi însoțite de roșeață, precum și de umflare ori alte schimbări apărute la nivelul pielii.