Suntem în Postul Crăciunului, iar varza călită este una dintre cele mai gustoase garnituri românești, motiv pentru care îți propunem să încerci această rețetă super delicioasă.

Ca să pregătești cea mai bună varză călită este important să folosești condimente de cea mai bună calitate.

Ingrediente:
- o varză de mărime medie
- un ardei gras
- două cepe albe
- două roșii
- trei linguri de pastă de roșii
- sare și piper, după gust
- condimente
- ulei

Mod de preparare:

Curăță cele două cepe și ardeiul, iar apoi toacă-l mărunt. Călește-le într-o cratiță cu ulei la călit, iar apoi lasă focul mic.

Când s-au înmuiat legumele, adaugă sare, piper și o roșie tăiată cubulețe mici. Lasă totul pe foc timp de două minute, iar apoi adaugă pasta de roșii. Amestecă bine și lasă să fiarbă sub capac.

Între timp, taie varza, taie-o fideluță, dar nu foarte mărunt. Adaug-o apoi în cratița cu legume și las-o la fiert până se înmoaie bine.

Când este aproape gata, adaugă mirodenii precum cimbru, busuioc, dafin, mărar, pătrunjel și boia de ardei.

Poftă bună!

Info: Varza călită este o sursă excelentă de vitamina K și vitamina C, având numeroase beneficii pentru creier și pentru oase, dar și pentru sistemul imunitar. Consumul de varză ajută la reglarea glicemiei, are proprietăți inflamtorii și combate și forme de cancer, între care de prostată, de sân, de colon, de stomac ori de plămâni.

Articol citit de 1536 persoane