O adevărată comoară pentru sănătate este, fără îndoială, dulceața de ardei iute, pe care o poți prepara cu ușurință în bucătăria ta, cu ajutorul câtorva ingrediente.

Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile benefice pe care le are asupra sănătății, ardeiul iute este bogat în capsaicină și minerale, motiv pentru care ajută la curățarea arterelor, îmbunătățind astfel sănătatea sistemului circulator, însă are și puterea de a combate inflamațiile din organism, de a întări sistemul imunitar, grație conținutului de vitamina A și betacaroten.

De asemenea, o altă proprietatea a ardeiului iute este cea de a regla nivelul de colesterol și trigliceride din sânge, precum și de a preveni apariția accidentelor vasculare cerebrale ori embolia pulmonară.

Dacă nu reușești să consumi, însă, ardei iute proaspăt, îți recomandăm dulceața de ardei iute, pe care o poți prepara la tine acasă.

Ai nevoie de doar câteva ingrediente, precum:

- patru ardei capia roșii
- 10-12 ardei roșii foarte iuți
- 20 de roșii cherry
- 300 de grame de zahăr
- un praf de sare

Mod de preparare:

Spală toți ardeii, după care curăță-i de codițe, semințe și nervuri și mărunțește-i fin. Folosește, însă, mănuși chirurgicale atunci când îi vei curăța, pentru a preveni înroșirea degetelor.

Ulterior, pune-i într-o cratiță antiaderentă, cu zahăr și praf de sare. Taie roșiile în sferturi și adaugă-le peste ardei.

Fierbe totul la foc mic și amestecă în dulceață din când în când. Ulterior, după 40 de minute, stinge focul, lasă totul la răcorit și răstoarnă în borcane sterilizate.

Poftă bună!

Articol citit de 2529 persoane