.

Anorexie nervoasă

Anorexia nervoasă este descrisă ca fiind o tulburare de alimentare ce se manifestă prin incapacitatea unei persoane de a-și menține greutatea considerată minimă pentru vârsta sa.  De cele mai multe ori, persoanele care se confruntă cu această problemă se tem să nu se îngrașe, motiv pentru care apelează la diete drastice, exerciții fizice excesive.

Deși cauzele acestei boli nu sunt cunoscute cu exactitate, anumiți specialiști susțin că boala este declanșată de mai mulți factori, între care moștenire genetică și chiar activitate hormonală.

Anorexia nervoasă se manifestă prin teama excesivă de a nu acumula kilograme în plus, refuzul de a se menține la o greutate normală ori obișnuită pentru vârsta pacientului, existența unei imagini distorsionate despre propriul corp și chiar lipsa ciclului menstrual pe o perioada de mai bine de trei luni. De asemenea, bolnavii de anorexie se pot confrunta cu ten uscat, gălbui, gândire confuză ori lentă, depresie, uscăciunea gurii, sensibilitate la frig și fragilitate a oaselor.