.
100% Produse Bio

Colon iritabil

Deși este o afecțiune ce se manifestă în rândul multor persoane, formele severe se manifestă în rândul unui număr restrâns de persoane. Astfel, sindromul intestinului iritabil este cunoscut ca fiind o tulburare ce afectează intestinul gros, principalele simptome fiind crampe, dureri abdominale, balonare, gaze, diaree ori constipație.

Deși experții nu cunosc cauzele apariției sindromului intestinului iritabil, există numeroase speculații. Mai exact, se spune că ar fi cauzat de contracții musculare în intestin, de anomaliile nervilor din sistemul digestiv ce se manifestă prin semnalele slabe coordonate între creier și intestine, dar și prin inflamația în intestine ori de vreo infecție severă.

De asemeena, persoanele cu vârste de peste 50 de ani, femeile care se apropie de menopauză și cele care au în familie membri care suferă de această tulburare au șanse mai mari de a suferi de colon iritabil. La fel și cele care duc o viață stresantă.

Principalele simptome ale sindromului intestinului iritabil sunt durerile abdomninale, crampele, balonarea, gazele excesive, diareea, constipația, precum și prezența mucusului în scaun. În cazuri mai grave, bolnavii se pot confrunta cu pierdere bruscă în greutate, diaree, sângerare rectală, anemie, vărsături inexplicabile, durere persistentă.

Acum 22 min. Mihu M. a comandat 4 produse de 1755 lei