.

Dezlipire de retină

Dezlipirea de retinăț este o problemă întâlnită în rândul multor persoane, aceasta fiind rezultatul procesului de separare a membranei vasculare retiniene. Netratată la timp, ea poate determina pierderea permanentă a vederii.

Dezlipirea de retină este de mai multe tipuri, între care regmatogenă, fiind produsă de o ruptură retiniană ce permite trecerea vitrosului lichefiat între epiteliul pigmentar și retină, tracțională, în cazul în care se formează membrane în cavitatea vitreană ce tracționează retina și o desprind, exudativă, caz în care apare în urma pătrunderii de lichid sub retină, acesta fiind cunoscut sub numele de lichid subretinian.

Dezlipirea de retină poate fi cauzată de miopie, de degenerescență maculară legată de vârstă, boli sistemice, între care sindromul Marfan, traumatism ocular, dar poate să apară și în cazul altor afecțiuni, între care diabet zaharat cu retinopatie diabetică proliferativă, tumori cu dezvoltare intraoculară, traumatisme ale polului posterior ocular, structuri conjunctive ori fibrovasculare postinflamatorii.

Nu sunt produse in aceasta categorie.