Chiar dacă suntem în plină pandemie de coronavirus, timpul nu se oprește în loc, iar primăvara este aici. De aceea, ar trebui să gătești această rețetă de urzici, care este benefică pentru sănătate.
Ingrediente necesare pentru urzici la cuptor:
- un kilogram de urzici
- 250 ml de lapte
- 50 de grame de unt
- patru linguri de făină
- patru ouă
- o ceașcă de orez cu bob lung
- 200 de grame de telemea
- sare și piper, după gust
Mod de preparare urizici la cuptor:
Curăță urzicile, îndepărtează-le codițele, iar apoi spală-le bine și pune-le la fiert.
Între timp, bate ouăle cu făina, untul, piperul, până obții o pastă cremoasă.
Fierbe și orezul, iar apoi când s-au înmuiat urzicile, scurge-le și toacă-le mărunt. Amestecă-le cu orezul fiert și cu pasta de ouă, iar apoi pune-le la cuptor într-o tavă unsă în prealabil cu unt.
Deasupra adaugă brânză rasă, iar apoi lasă-le la cuptor pentru 30 de minute.
Poftă bună!
Articol citit de 656 persoane
Acest articol nu are comentarii!