.
100% Produse Bio

Tuse

Tusea nu este o afecțiune în sine, ci un simptom ce apare ori de câte ori membranele mucoase ale gâtului, traheii ori ale bronhiilor sunt iritate. Poate fi declanșată de praf, fumat, virusuri ori bacterii ce blochează fluxul de aer normal împiedicând respirația.

Tusea este de mai multe feluri, iar identificarea corectă a acesteia este importantă pentru a stabili afecțiunea de care suferi. Astfel, tusea flegmatică, cunoscută și sub numele de tuse productivă, prezintă spută, o secreție normală a mucoaselor tractului respirator ce se formează în partea superioară a plămânului.

Tusea seacă, care este denumită neproductivă, nu este însoțită de spută și poate fi provocată de o alergie ori de o răceală sau infecție a gâtului și bronhiilor.

Tusea, indiferent de ce fel este, poate fi cauzată de infecții ale tractului respirator, precum faringite, laringite, bronșite ori sinuzite, de substanțe iritante, de rinită ori sinuzită, de anumite medicamente, printre care unele de tratare a hipertensiunii, dar poate și o reacție psihologică în fața unor situații tensionate.

  1. 1
  2. 2
Acum 17 min. Anca S. a comandat 5 produse de 1610 lei