.
100% Produse Bio

Infecții urinare

Infecțiile urinare pot fi întâlnite atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. De obicei, această problemă este întâlnită în special în rândul femeilor, întrucât uretra este mai scurtă, favorizând înmulțirea rapidă a bacteriilor, dar și din cauza faptului că anusul este situat în apropierea aparatului urinar, bacteriile putând să ajungă cu ușurință.

Infecțiile urinare pot fi de mai multe tipuri, și anume, cistită, care este cauzată de bacteria E.coli, provenită din zona anului, uretrita, care apare în special în cazul bărbaților și este cauzată de agenți patogeni Chlamydia și gonococu ori pielonefrită, descrisă ca o inflamație la nivelul rinichilor, fiind cauzatăd e o cistită netratată.

Infecțiile urinare pot fi cauzate de un sistem imunitar slăbit, de igiena necorespunzătoare a aparatului genital, de folosirea diafragmei ca metodă contraceptivă, de spălături vaginale, de apă sărată, clor ori nisio, dar și de litiaza urinară ori menopauză.

În cazul bărbaților, infecțiile urinare pot fi provocate de adenomul de prostată, de sex anal neprotejat, de sex vaginal neprotejat cu o femeie care suferă de o infecție vaginală, dar și de infectarea cu virusul HIV.

Acum 24 min. Marian C. a comandat 3 produse de 1410 lei