.

Diabet

Întâlnit în rândul multor persoane, diabetul este o afecțiune care este depistată, de cele mai multe ori, destul de târziu, întrucât bolnavii ignoră simptomele, considerându-le neînsemnate.

Diabetul de tip 1 debutează brusc și evoluează la fel, simptomele apărând în doar câteva săptămâni. Printre cele mai întâlnite simptome se numără foamea și oboseala, întrucât corpul este incapabil să transforme hrana în energie, dar și urinarea frecventă și setea, bolnavii de diabet urinând mai des și le este mereu sete, deoarece rinichii nu pot reduce nivelul glicemiei din sânge. De asemenea, vederea poate fi încețoșată, în anumite cazuri.

Dacă bolnavii se confruntă cu hiperglicemie, atunci ei pot experimenta o senzație de sete, urinare frecventă, slăbire inexplicabilă și vedere încețoșată. În caz contrar, o hipoglicemie se poate manifesta prin transpirații reci, tremurat, slăbiciune, foame și confuzie.

Diabetul de tip 2, în schimb, se manifestă prin senzație de sete, urinare abundentă și frecventă, iritabilitate, amorțeală în mâini, stări de oboseală, răni care se vindecă greu, infecții fungice. De asemenea, în cazul în care nu este tratat, diabetul poate conduce la apariția unor probleme de sănătate grave, ce afectează inima, vasele de sânge, ochii și chiar sistemul nervos.

  1. 1
  2. 2
Notar C. a plasat o comanda acum 1 ora