.
100% Produse Bio

Gută

Una dintre cele mai dureroase forme de artrită este, fără doar și poate, guta, care se manifestă prin apariția unor dureri articulare puternice, dar și de cantitatea unei cantități ridicate de acid uric în sânge și în țesuturi.

Întâlnită în special în rândul persoanelor de 40-50 de ani, în principal în cazul femeilor, guta este o afecțiune ce se manifestă prin creșterea temperaturii locale, edeme, durere crescută la nivelul articulației, prurit tegumentar, disconfort ce se intensifică pe parcursul nopții, exfolierea pielii, febră și frisoane, precum și limitarea mișscărilor normale ale articulației.

În funcție de forma de gută, unele persoane se pot confrunta cu noduli ce se dezvoltă la nivelul mâinilor, coatelor ori urechilor.

Guta este o afecțiune ce poate fi provocată de hiperuricemie, de obezitate și alimentația bogată în carne, de consumul exagerat de alcool, de anumite medicamente ori tratamente, dar și de apariția unor boli grave, precum diabet, hioerlipidemie ori de alte traumatisme. Poate, de asemenea, să aibă și cauze genetice.

De asemenea, guta este o boală ce evoluează în patru stadii, hiperuricemia asimptomatică, când nu există simptome specifice, artrita gutoasă acută, când atacul gutos se manifestă la articulația degetului mare de la picior, intervalul gutos asimptomatic, când la anumite intervale de timp apar atacuri asimptomatice, precum și guta tofică cronică, când boala poate fi confundată cu alte forme de artrită, între care osteoartrită. Tot în acest stadiu pot să apară noduli duri, calcaroși ori nisipoși.

Acum 44 min. Nagy E. a comandat 3 produse de 1501 lei