.
100% Produse Bio

Conjunctivită

Conjunctivita este o afecțiune ce se manifestă prin inflamarea conjuctivei, acea membrană transparentă ce învelește partea al bă a ochiului și pleoapele pe interior. Conjunctivita poate avea cauze bacteriene, virale, alergice, fungice și iritative și poate să se prezinte sub numeroase forme, de la o inflamație ușoară, până la inflamații accentuate, ce pot să dea naștere unor complicații.

Conjunctivita, cunoscută sub numele de ”ochi roșii”, aceasta este o afecțiune a ochiului ce se manifestă prin mâncărime, senzația de corp străin în ochi, usturime, senzație de arsură, sensibilitate la lumină, în anumite cazuri.

Conjunctivita este de mai multe tipuri, iar cauzele acesteia variază în funcție de tipul ei. Spre exemplu, conjunctivita alergică apare în cazul persoanelor care se confruntă cu alergii. De cealaltă parte, conjunctivita papilară gigantă este o conjunctivită alergică ce este declanșată de prezența unui obiect străin ajuns în ochi, aceasta manifestându-se, spre exemplu, în cazul persoanelor care poartă lentile de contact.

Conjunctivita bacteriană este cauzată de o infecție cauzată de bacteria stafilocociă ori streptococică, iar cea virală este determinată de virusuri contagioase asociate cu răceala comună. Poate fi dezvoltată chiar și în urma expunerii la strănutul ori tusea unei persoane care suferă de o infecție de tract respirator superior.

Există, de asemenea, conjunctivită neonatală, care este descrisă ca fiind o formă severă de conjunctivită bacteriană ce apare în cazul nou-născuților.

Acum 9 min. Ionescu C. a comandat 4 produse de 1239 lei