.

Adenom de prostată

Adeonum de prostată, care este cunoscut și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților. Aceasta se manifestă la nivelul sistemului urinar, împiedicând funcționarea optimă a acestuia și poate să determine și apariția altor probleme ale vezicii, tractului urinar ori a rinichilor..

De obicei, adenomul de prostată se manifestă în rândul bărbaților de 40-50 de ani și nu se cunosc cauzele exacte. Experții, însă, sunt de părere că odată cu înaintarea în vârstă, scade cantitatea de testosteron din sânge, astfel că crește nivelul de estrogen, multiplicându-se celulele prostatei.

Vârsta, ereditatea, stilul de viață, precum lipsa mișcării și obezitatea, dar și bolile cardiovasculare și diabetul pot să determine apariția adenomului de prostată. Această boală se manifestă prin început ezitant al urinării, jet urinar cu presiune slabă ori intermitent, picurare la finalul urinării, senzație de golire incompletă a vezicii, urinare frecventă în timpul nopții, iar în cazuri mai grave, pot să apară și alte simptome, precum incapacitate de a urina, infecții urinare, calculi renali, deteriorare a vezicii urinare, infecții la nivelul rinichilor, urinare cu sânge.

  1. 1
  2. 2