.
100% Produse Bio

Pneumonie

Pneumonia este o afecțiune ce se caracterizează prin țesutul plămânilor, fiind cauzată de o infecție bacteriană. Primele simptome în cazul pneumoniei apar între 24-48 de ore după inflamarea țesutului, iar acestea pot fi tuse, fie seacă, fie productivă, apărând un mucus gros, de culoare galbenă, verde ori maro, dificultăți ale respirației, bătăi ale inimii, febră, stare de rău, transpirație, tremurat, pierderea poftei de mâncare ori durere toracică.

În anumite cazuri, pneumonia se poate manifesta prin prezența unor simptome mai puțin frecvente, între care sânge în tuse, dureri de cap, oboseală, greață, vomă, respirație șuierătoare, dureri articulare ori musculare, confuzie și dezorientare.

Pneumonia este o afecțiune ce este determinată de infecții pneumococice, ce sunt cauzate de bacteria streptococcus pneumoniae, însă poate fi cauzată și de alte bacterii, între care haemophilus influenzae ori staphylococcus aureus, viruși și ciuperci. Pneumonia este de mai multe tipuri, între care bacteriană, dar și virală, fiind cauzată de virusul sincițial respirator ori de gripa de tip A ori B. Există, de asemenea, pneumonia de aspirație, pneumonie fungică ori cea dobândită în spital, în cadrul tratării altor afecțiuni ori operații.

Potrivit experților, gripa poate să afecteze pe oricine, dar persoanele cu vârste de peste 65 de ani, dar și cele care se confruntă cu astm, diabet ori boli ale inimii sunt în categoria de risc. În cazuri mai severe, gripa poate să determine apariția altor simptome, precum pneumonie virală, agravarea unor boli cronice, precum boli de inimă ori pulmonare, pneumonie bacteriană, sinuzită și otită medie.

  1. 1
  2. 2
Acum 4 min. Prazaru A. a comandat 6 produse de 918 lei