.
100% Produse Bio

Varice

Varicele sau venele varicoase sunt descrise ca fiind acele vene largi, proeminente și vizibile la suprafața pielii, fiind localizate la nivelul coapsei și a gambei.

De cele mai multe ori, varicele apar în urma unei boli a sistemului venos din profunzimea piciorului, din cauza slăbirii peretelui venos și chiar a funcționării neadecvate a valvelor venoase. Această afecțiune poate fi, însă, și congenitală, fiind  întâlnită în rândul mai multor membri ai unei familii, dar și după traumatisme ori răniri ale picioarelor. Statul îndelungat în picioare, ridicarea greutăților, obezitate, sedentarism, hipertensiune arterială ori boli ale organelor bazinului pot să determine apariția varicelor.

Varicele se manifestă prin apariția inestetică a acelor vene groase, proeminente, dar și prin senzația de greutate, neliniște oboseală, a unei dureri ori crampe, dar și mâncărimi la nivelul picioarelor.

În cazuri grave, pot să apară îngroșarea și decolorarea pielii picioarelor, a eczemelor, dar și un ulcer varicos ce este greu de vindecat.

Acum 12 min. Lambrache D. a comandat 2 produse de 1599 lei