.
100% Produse Bio

Arteriopatie obliterantă

Definită ca fiind o boală arterială ce se manifestă prin reducerea progresivă a diametrului arterelor, cu scăderea fluxului sanguin ce ajunge la țesuturi, arteriopatia obliterantă este o afecțiune ce se manifestă în rândul persoanelor vârstnice, în special în cazul celor cu vârste de peste 70 de ani și pot să afecteze în special arterele membrelor inferioare.

Deși la început boala nu determină prea multe simptome, ulterior, pe măsură ce îngustarea arterială se agravează, apare durerea, aceasta fiind resimțită în gambă, dar și în coapsă, șold ori fese.

Cauzată de ateroscleroză, arteriopatia obliterantă determină, în cele mai multe cazuri, deteriorarea concomitentă a arterelor coronare ori carotive.

De asemenea, această boală poate să fie cauzată și de fumat, diabet zaharat, dislipidemie ori hipertensiune arterială, iar printre simptome se numără nu doar crampele, ci și dureream oboseala, dar și claudicație, adică dureri la nivelul picioarelor în timpul mersului. De asemenea, boala se poate manifesta prin creșterea lentă a unghiilor de la picioare, prin pulsul slab în zona picioarelor, prin apariția unor răni ori leziuni, culoarea de pe picioare care se modifică, disfuncție erectilă la bărbați.

Acum 29 min. Aparaschivei G. a comandat 4 produse de 1146 lei