.

Alzheimer

Descrisă ca fiind o afecțiune degenerativă a sistemului nervos, boala Alzheimer se manifestă prin apariția treptată a unor probleme de memorie, gândire și comportament, care se agravează în timp, bolnavul ajungând incapabil să-și desfășoare activitățile zilnice.

Boala Alzheimer este una progresivă și apare, de obicei, în rândul persoanelor de peste 65 de ani. De asemenea, statisticile au arătat că o persoană cu Alzheimer poate să trăiască între 4-8 opt ani după stabilirea diagnosticului, dar viața poate continua și până la 20 de ani, în funcție de anumiți factori. Nu există tratament pentru ea, însă sunt disponibile medicamente pentru ameliorarea simptomelor.

Potrivit experților, boala Alzheimer este determinată de o combinație de factori genetici, comportamentali și de mediu ce se manifestă la nivelul celulelor creierului. De asemenea, anumite studii de specialitate au arătat că anumite proteine de la nivelul creierului nu mai funcționează normal, perturbând activitatea neuronilor și eliberând anumite substanțe toxice.

Înaintarea în vârstă, persoanele care au în familie rude care au suferit de această boală, cele care suferă de sindrom Down ori care au suferit traumatisme craniene pot să se confrunte cu boala Alzheimer. De asemenea, lipsa exercițiilor fizice, obezitatea, fumatul, hipertensiunea arterială, diabetul și colesterolul mărit pot să reprezinte factori de risc pentru apariția bolii Alzheimer. 

Andreea C. a plasat o comanda acum 4 ore