Chiar dacă o lume întreagă luptă pentru a preveni răspândirea coronavirusului, timpul nu se oprește în loc, iar primăvara este aici. Tocmai de aceea ar trebui să profiți de aceste zile și să consumi supă de urzici cu leurdă.

Supă de urzici cu leurdă - ingrediente necesare:

- 500 de grame de urzici
- 150 de grame de frunze de leurdă
- un cartof
- o rădăcină de pătrunjel
- o ceapă
- două linguri de ulei
- sare și piper, după gust
- o linguriță de bicarbonat de sodiu

Supa de urzici cu leurdă - mod de preparare:

Îndepărtează codițele urizicilor, iar apoi spală-le bine în trei-patru ape, pentru a îndepărta impuritățile.

Spală și leurda, după care toac-o mărunt, după care curăță ceapa și taie-o solzișori. Curăță cartoful și rădăcina de pătrunjel, după care taie-le sub formă de cubulețe, iar apoi pune-le la fiert.

Într-un alt vas, fierbe apa cu sare și bicarbonat de sodiu, iar când începe să clocotească adaugă urzicile.

Într-o tigaie încinsă, pune la călit ceapa și leurda, după care adaugă urzicile bine stoarse și amestecă bine.

Ulterior, trece prin blender rădăcina de pătrunjel cartoful, iar apoi adaugă urzicile și celelalte legume.

Servește supa cremă de urzici cu leurdă cu crutoane.

Poftă bună!

Articol citit de 505 persoane