Toamna este sezonul în care se numără recoltele, motiv pentru care ar trebui să profiți din plin de legumele disponibile în piețe și să-ți prepari fel și fel de supe-creme.

Astăzi, însă, îți propunem supa-cremă de morcovi și ghimbir. Se gătește super ușor și rapid și e delicioasă.

Ingrediente necesare pentru supă-cremă de morcovi și ghimbir:

- 500 de grame de morcovi
- o ceapă roșie de mărime medie
- patru linguri de ghimbir tocat
- două linguri de ulei de cocos sau de măsline, dacă nu ai la dispoziție
- un cartof dulce
- patru căni de apă
- sare, după gust
- un iart cu 0% grăsime.

Mod de preparare:

Curăță ceapa și taie-o mărunt, după care călește-o în ulei, la foc mic, alături de ghimbir. Așteaptă să se gătească două minute, iar când simți că mirosurile s-au întrepătruns, adaugă morcovii, cartoful dulce, toți curățați și tocați mărunt, dar și apa și două lingurițe de sare.

Acoperă oala și lasă ingredientele la fiert, până când legumele s-au înmuiat bine. Ulterior, pasează-le într-un blender, până când obții consistența dorită. Adaugă puțin din apa în care au fiert, pentru a subția cât dorești.

Servește supa-cremă de morcovi și ghimbir cu un iaurt.

Poftă bună!

Articol citit de 1560 persoane