Toamna este sezonul în care poți să te răsfeți în voie cu fel și fel de supe creme, iar printre preparatele pe care trebuie să le încerci este supa cremă de dovleac.


Bogat în vitamina A dar și în betacaroten, dovleacul este o adevărată comoară pentru sănătate, fiind eficient în  combaterea bolilor de inimă, în reducerea nivelului de colesterol din sânge dar și a riscului de cancer, întrucât betacarotenul ajută la prevenirea efectelor nocive date de radicalii liberi. De asemenea, dovleacul este o sursă naturală de energie, motiv pentru care nu ezita să-l consumi! O variantă simplă de a-l include în alimentația ta este supa cremă.


Pentru a prepara supă cremă de dovleac, ai nevoie de:



  • 3-4 linguri ulei de măsline

  • 1 kg dovleac plăcintar

  • 3,5 litri apă

  • 2 cepe

  • 2 căței de usturoi

  • 2 morcovi

  • 200 g țelină

  • sare, piper


Mod de preparare supă cremă de dovleac:


Toacă mărunt ceapa, morcovii, țelina și apoi taie usturoiul felii. Curăță și coaja dovleacului iar apoi taie-l sub formă de bucățele, îndepărtând semințee.


Pune toate legumele într-o oală, adaugă apa, sarea și piperul, după care și uleiul de măsline și așteaptă să fiarbă până s-au înmuiat toate legumele.


Ulterior, folosește blenderul pentru a le pasa. Amestecă totul cu trei linguri de smântână și cu puțină apă din oala în care au fiert legumele, iar apoi mai lasă amestecul la fiert câteva minute.


Servește supa cremă de dovleac cu bacon prăjit, câteva frunze de busuioc și crutoane.


Poftă bună!