Morcovii sunt o adevărată comoară pentru sănătate, motiv pentru care n-ar trebui să lipsească din alimentația ta. Bogați în vitamine și minerale, precum potasiu, calciu, magneziu, aceștia au proprietăți terapeutice.

Cum acționează în organismul tău, află mai jos:

Combate gastrita

Dacă te confrunți cu probleme digestive, precum colite ori constipație, morcovii ar putea fi un remediu util. Astfel, amestecă suc proaspăt de morcovi cu suc de spanac și consumă-l o dată pe zi. Va regla microflora intestinală și va ameliora simtpomele date de gastrită.

Întărește sistemul imunitar

Odată cu venirea sezonului rece, când apare pericolul de a te confrunta cu o răceală și gripă, dar și cu noul coronavirus, trebuie să-ți întărești sistemul imunitar. Tocmai de aceea, îți propunem să consumi în fiecare dimineață, pentru zece zile, suc proaspăt de morcovi.

Ajută la menținerea sănătății inimii

Morcovii ajută la reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cardiovasculare și ajută la normalizarea hipertensiunii. Ajută, de asemenea, reducerea nivelului de stres oxidativ și asigură apărarea organismului împotriva problemelor de inimă.

Ajută la normalizarea glicemiei

Morcovii ajută, de asemenea, la normalizarea nivelului de colesterol din sânge, prevenind astfel la instalarea diabetului. În plus, fibrele din legume încetinesc eliberarea zaharurilor, sub formă de glucoză, în sânge.

Combat paraziții intestinali

Sucul de morcovi este eficient și pentru combaterea paraziților intestinali. Este, însă, indicat să fie consumat timp de trei săptămâni, iar pentru efecte sporite poți amesteca sucul de morcovi cu felii de lămâie.

Articol citit de 209 persoane