Poate că zilele reci de toamnă nu sunt pe placul tău, însă profită de aceste momente și savurează ceaiurile preferate. Îți propunem ceaiul de mentă, care este recomandat și pentru tratarea multor afecțiuni.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei zi de zi ceai de mentă, află mai jos:

Reduce stresul

Potrivit experților în medicină naturopată, ceaiul de mentă are puterea de a combate stresul. Consumă o cană de ceai de mentă înainte de culcare și îți va induce instant starea de somn. De asemenea, ceaiul de mentă ajută la combaterea anxietății, migrenelor și chiar a durerilor de cap.

Întărește sistemul imunitar

Studiile de specialitate au arătat de-a lungul timpului că ceaiul de mentă ajută la întărirea sistemului imunitar, grație conținutului bogat de fosfor, vitamina B și calciu, întrucât acești nutrienți reduc riscul de apariție a infecțiilor și a bolilor.

Îmbunătățește digestia

Ceaiul de mentă este recunoscut și pentru proprietatea de a combate problemele stomacale. Mai exact, ceaiul de mentă ameliorează simptomele date de colon iritabil, calmează inflamațiile tractului digestiv și arsurile stomacale și, de asemenea, reduce calculii biliari.

Ajută la slăbit

Ceaiul de mentă ajută, de asemenea, la reducerea poftei de mâncare, motiv pentru care este recomandat și persoanelor care vor să slăbească.

Pentru a te bucura de efectele ceaiului de mentă, prepară-ți o infuzie din 3-6 grame de frunze uscate pe care le-ai amestecat cu 500 de ml de apă. Lasă totul la infuzat, timp de 3-5 minute și apoi bea amestecul după mesele principale ale zilei.

Articol citit de 2089 persoane