Să te confrunți cu o gripă în această perioadă nu e deloc exclus, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi cele mai eficiente metode de a combate simptomele.

Gripa este o boală infecțioasă a sistemului respirator ce se manifestă prin numeroase simptome, precum dureri de cap, febră, tuse, dureri în gât, secreții nazale, stare de rău generalizată, însă aceste simptome pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste, între care chiar și consumul regulat de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Astfel, un remediu naturist la îndemâna oricui este infuzia de soc. Grație conținutului bogat de vitamina C, infuzia de soc ajută la ameliorarea simptomelor date de gripă, întărind sistemul imunitar. Ca să o prepari trebuie să amesteci 250 ml de apă clocotită cu o lingură de flori de soc, iar apoi să consumi infuzia.

Citricele sunt eficiente pentru a combate simptomele de gripă, motiv pentru care îți recomandăm să optezi pentru ceaiul de citrice. Lămâia este cunoscută pentru proprietățile antiseptice, astfel că ajută nu doar la întărirea sistemului imunitar, ci și la eliminarea toxinelor din organism.

Ca să prepari ceai de lămâie ai nevoie de o cană cu apă fierbinte, un plic de ceai, dar și sucul obținut dintr-o lămâie și miere, după gust. Amestecă totul și bea lichidul de cel puțin două ori pe zi.

Recomandat pentru combaterea răcelii este și ceaiul de ghimbir. Are proprietăți antivirale, expectorante și antiinflamatorii, motiv pentru care elimină congestia nazală și durerile în gât.

Articol citit de 355 persoane