Recunoscut pentru proprietățile pe care le are asupra organismului tău, ghimbirul este o sursă excelentă de mangan, potasiu, fier, fosfor și vitamine, motiv pentru care ajută la tratarea multor afecțiuni, de la probleme digestive la inflamarea articulațiilor.

Așadar, experții în nutriție vă recomandă să consumați apă cu ghimbir, care nu doar că ajută la ameliorarea inflamației articulare, ci alină durerile, grație conținutului bogat de antioxidanți.

Pentru a prepara apă cu ghimbir ai nevoie de o jumătate de lămâie, o rădăcină de ghimbir, trei căni cu apă și miere. Trece prin răzătoare ghimbirul, toarnă apă și sucul de lămâie, dar și mierea. Amestecă bine și consumă băutura caldă ori rece. Efectele se vor vedea imediat.

Mai exact, după ce vei consuma apă cu ghimbir vei constata că migrenele vor dispărea instant, însă acest amestec poate să amelioreze simptome neplăcute precum greață și stomac deranjat.

De asemenea, apa cu ghimbir ajută la calmarea arsurilor la stomac și chiar ameliorează chiar și simptomele date de peristaltism, ajutând la eliminarea toxinelor din organism.

Consumată pe stomacul gol și cu regularitate, apa cu ghimbir poate să ajute la întărirea sistemului imunitar, întrucât această băutură sporește producția de anticorpi contracarând astfel efectele negative date de microorganisme și bacterii.

Apa cu ghimbir ajută, de asemenea, la combaterea infecțiilor urinare, a tusei și răcelii, gripei, dar și a bolilor autoimune.

Bogată în antioxidanți, vitamine și minerale, apa cu ghimbir ajută la combaterea efectelor negative date de radicalii liberi asupra țesuturilor. Astfel, această băutură ajută la prevenirea deteriorării celulelor și la prevenirea bolilor cronice precum cancer, artrită ori Alzheimer.

Articol citit de 1099 persoane