Sute de mii de români se confruntă cu diabet, iar acum, în această perioadă de pandemie de coronavirus, ar trebui să fie extrem de atenți în ceea ce privește sănătatea lor.

Să-ți păstrezi glicemia în limite normale poate fi o provocare atunci când suferi de diabet, însă există câteva ceaiuri ce pot normaliza nivelul de glicemie. În plus, se prepară ușor și sunt la îndemâna oricui.

Ceai de ginseng

O metodă simplă prin care îți poți regla nivelul de glicemie este să bei cu regularitate ceai de ginseng. Această plantă conține ginsenoside, care au un rol eficient în ceea ce privește normalizarea nivelului de glicemie.

Tot ce trebuie să faci este să bei în fiecare zi o cană de ceai, timp de trei luni. Ca să-l prepari trebuie să lași la infuzat 20 de minute o lingură de plantă în 250 ml de apă clocotită. După cele trei luni este bine să faci o pauză de o lună de zile, iar apoi să reiei cura.

Ceai de mușețel

La îndemâna oricui și ieftin, ceaiul de mușețel are numeroase beneficii asupra organismului uman, între care și combaterea insomniei, a durerilor reumatice și reglarea glicemiei.

La fel ca și mai sus, amestecă o lingură de plante cu 250 de ml de apă clocotită, lasă la infuzat, iar apoi consumă ceaiul. Este bine să bei trei căni pe zi, după masă.

Ceai verde

Excelent pentru sănătate este și ceaiul verde, care este o sursă excelentă de antioxidanți, dar și de vitamine C și E. Acesta acționează la fel ca și insulina, având rolul de a normaliza glicemia.

Bea trei - cinci căni de ceai verde pe zi, timp de două luni. Atenție, însă. Experții în nutriție recomandă să nu-l consumi pe stomacul gol. Se prepară la fel ca și celelalte. O lingură de plante la fiecare 250 ml de apă fiartă.

Articol citit de 466 persoane