Odată cu venirea sezonului rece, corpul tău este tot mai expus virozelor și infecțiilor întrucât imunitatea este mai scăzută însă poți alege să încerci câteva remedii naturiste ce te pot ajuta să previi răcelile.

Așadar, pentru a preveni apariția virozelor, poți încerca un scrub preparat în casă, ce are proprietăți anti-infecțioase, antibacteriene și antivirale.

Ai nevoie de:
- 200 de grame de zahăr brun
- 3-4 picături de ulei esențial de cuișoare
- 150 de ml de ulei de jojoba, de migdale sau de măsline.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci bine ingredientele și să le aplici pe corp folosindu-te de mișcări circulare. Clătește mai apoi și usucă.

Cura cu cătină, o comoară

Specialiștii în medicină naturopată recomandă să urmezi o cură cu cătină la sfârșitul verii întrucât este o sursă excelentă de vitamine, între care A, B1, C și E, astfel că întărește imunitatea la bolile care pot să apară în sezonul rece.

Ceaiul de tei

Ceaiul de tei nu doar că te ajută să te odihnești mai bine însă grație conținutului de vitamine și minerale, acesta va ajuta și la întărirea sistemului imunitar. Astfel, experții în medicină naturopată recomandă să consumați cel puțin 2-3  căni cu ceai pe zi. Este indicat să adăugați și o linguriță de miere.

Ceaiul de echinaceea, aliatul împotriva răcelii

Potrivit experților în medicină naturopată, echinaceea este bine să fie folosită pentru întărirea sistemului imunitar, întrucât te va ajuta să protejezi organismul de gripă și de răceală, indiferent de sezon. Bea ceai de echinaceea însă alternează curele cu pauze.

Articol citit de 2265 persoane