Piețele sunt pline de fructe și legume în această perioadă, iar prețurile nu sunt deloc piperate, motiv pentru care ar trebui să te bucuri din plin de ele. Printre acestea se numără și prunele, care au numeroase efecte asupra sănătății.

Consumate cu moderație, prunele au numeroase efecte asupra organismului, întrucât sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale. Care sunt acestea, află mai jos:

Previn cancerul și bolile cardiovasculare

Potrivit experților în medicină naturopată, prunele sunt o sursă excelentă de fitonutrienți numiți fenoli, care sunt responsabili de deteriorarea celulelor atunci când vine vorba despre oxidarea moleculelor de grăsime în organism. În plus, prunele pot reduce riscul de infarct și tensiunea arterială, întrucât au un conținut bogat de potasiu.

Previn apariția diabetului de tip II și obezitatea

O altă proprietate este faptul că prunele sunt indicate și diabeticilor, întrucât sunt bogate în fibre solubile, astfel că ajută la menținerea nivelului de zahăr din corp, dar întârzie și absorbția acestuia în fluxul de sânge.

Menține sănătatea oaselor

Coform experților în medicină naturopată, consumul regulat de prune îmbunătăţeşte sănătatea oaselor şi reduce riscul apariţiei osteoporozei datorită faptului că sunt bogate în flavonoide şi în compuşi fenolici.

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Prunele sunt recomandate chiar și persoanelor care se confruntă cu probleme ale digestiei, întrucât ajută la îmbunătățirea acesteia și combate eficient constipația. Pentru efecte maxime consumă prunele tăiate mărunt cu iaurt grecesc și cu o linguriță de fulgi de ovăz.

Tips: Nu consuma prune în exces, deoarece sunt bogate în oxalați, care se pot acumula și cristaliza, motiv pentru care este bine să fie evitate de persoanele care se confruntă cu probleme renale ori la nivelul vezicii biliare. 

Articol citit de 2239 persoane