Recunocut pentru proprietățile excelente pe care le are în menținerea frumuseții și tineeții, fructul de papaya își are originile în America Centrală și în nordul Americii de Sud, iar studiile de specialialitate au arătat, de-a lungul timpului, că are efecte bune asupra organismului.

Bogat în vitamina C, magneziu, potasiu, fier, calciu și betacaroten, frucul de papaya, care este cunoscut și ”fructul îngerilor” ajută la combaterea unor forme de cancer, întrucât este o sursă excelentă de antioxidanți și, mai mult de atât, are proprietăți energizante.

Fructul de papaya are, printre altele, proprietăți cicatrizante, motiv pentru care ajută în vindecarea rapidă a rănilor și în recuperarea post-operatorie.

De aseemenea, fructul de papaya este indicat și persoanelor cu probleme digestive, deoarece ajută la combaterea indigestiilor și a constipațiilor.

Ba mai mult, grație conținutului de betacaroten, substanță care se depune la nivelul pielii și care are rol protector, acesta ajută la prevenirea arsurilor solare și la prevenirea cancerului de piele.

Fructul de papaya ajută la reducerea glicemiei, motiv pentru care ar trebui să fie consumat cu regularitate de persoanele diagnosticate cu diabet.

Fructul de papaya conține, de asemenea, și flavonoide, care sunt recunoscute pentru proprietățile antioxidante, motiv pentru care combate efectele date de radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea celulară și apariția bolilor degenerative, dar și a celor cardiovasculare sau digestive.

Nu în ultimul rând, acest fruct delicios și zemos întărește sistemul imunitar, protejează împotriva refluxului gastric și chiar tratează ulcerul și colonul iritabil.

Cum poți să consumi fructul de papaya

Conform specialiștilor în nutriție, fructul de papaya poate fi consumat ca atare sau sub formă de salată, în combinație cu ananas, ardei, ceapă roșie, suc de lămâie și ulei de măsline.

Articol citit de 3126 persoane