Ramurile de vâsc sunt folosite pentru proprietățile terapeutice încă din cele mai vechi timpuri, fiind util pentru a combate unele forme de cancer, pentru a trata diabetul zaharat dar este recomandat și în alte afecțiuni precum în combaterea inflamațiilor, reducerea tensiunii arteriale și a sforăitului și ameliorarea durerilor menstruale.

Care sunt principalele beneficii ale ramurilor de vâsc, află mai jos:

Ajută la normalizarea tensiunii arteriale

Potrivit experților în medicină naturopată, vâscul ajută la reducerea tensiunii arteriale, prevenind astfel riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Grație faptului că ameliorează stresul și normalizează tensiunea, vâscul este eficient pentru a preveni atacurile de inimă și în ameliorarea aterosclerozei.

Ajută la combaterea cancerului

Conform unor studii realizate de oamenii de știință, vâscul ajută la combaterea unor forme de cancer. Este, de asemenea, eficient pentru a ameliora simptomele date de chimioterapie și poate să determine apoptoza, adică moartea programată a celulelor canceroase.

Previn apariția diabetului

O altă proprietate a ramurilor de vâsc este faptul că este indicat în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet, întrucât ajută la normalizarea nivelului de glucoză din sânge și chiar ajută la stimularea producției de insulină în celulele hepatice, contribuind la reglarea nivelului glicemiei în organism.

Nu în ultimul rând, ramurile de vâsc ajută la întărirea sistemului imunitar, are proprietăți antibacteriene și antioxidante, calmează sistemul nervos și poate chiar să amelioreze și durerile cauzate de menstruație.

Cum prepari ceai de vâsc

Ca să te bucuri de efectele ramurilor de vâsc este importantă să-ți pregătești un ceai natural. Tot ce trebuie să faci este să pui la macerat peste noapte o linguriță de plantă cu 250 de ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de o noapte, apoi încălzește totul și consumă preparatul. Este indicat să bei 2 cești pe zi, timp de cel puțin 6 luni.

Articol citit de 1385 persoane