Sezonul rece este aici iar infecțiile respiratorii se vor suprapune cu cele de coronavirus. Îți propunem, însă, să ai grijă de sănătatea ta și să combați tusea cu ajutorul unui remediu naturist, la îndemâna oricui.

Potrivit experților în medicină naturopată, combinația de piper negru și miere reduce tusea persistentă, întrucât ambele ingrediente sunt expectorante și reduc iritația tractului respirator.

Tusea este un simptom frecvent întâlnit în infecțiile tractului respirator, fiind răspunsul sistemului imunitar când e atacat de virusuri și bacterii. Astfel, îți propunem acest remediu simplu, pe care îl poți pregăti la tine acasă.

Dacă piperul negru conține piperină, o substanță ce are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, ce ajută la reducerea efectelor nocive ale radicalilor liberi în celule, prevenind apariția bolilor cronice. Acesta ajută, de asemenea, și la întărirea sistemului imunitar și ajută organismul să lupte cu agenții patogeni ce afectează sănătatea tractului respirator.

De cealaltă parte, mierea are proprietăți antibiotice, ajutând la combaterea infecțiilor bacteriene. Are, de asemenea, proprietăți antivirale și antiseptice, ameliorând simptomele date de bolile de plămâni.

Ca să prepari acest remediu naturist ai nevoie de:

- 500 de ml de apă
- 5 grame de piper negru măcinat
- 15 g de miere
- suc obținut dintr-o jumătate de lămâie
- 5 grame de ghimbir

Mod de preparare:

Pune apa într-un ibric, iar când începe să fiarbă în clocot, adaugă piperul, sucul de lămâie și ghimbirul.

Acoperă vasul și lasă la infuzat pentru zece minute.

Strecoară amestecul, iar apoi adaugă miere. Consumă o ceașcă dimineața, pe stomacul gol și repetă doza la mesele principale ale zilei.

Consumă această băutură până starea de sănătate se ameliorează.

Articol citit de 489 persoane