Faringita sau ”roșu în gât”, așa cum este denumită în mod popular, este o afecțiune ce se manifestă prin durerea și iritarea gâtului, mai ales în momentul în care înghiți. Această afecțiune poate fi, însă, ameliorată cu ajutorul unor remedii naturiste.

Remediu naturist cu salvie și echinaceea

Recunoscută pentru proprietățile excelente pe care le are asupra sănătății, salvia poate ajuta chiar și la ameliorarea durerilor în gât ce sunt cauzate de faringită. Iar în combinație cu echinaceea, aceasta va reduce și inflamațiile.

Așadar, pentru a prepara în casă un spray pentru faringită ai nevoie de o linguriță de frunze de salvie, una de echinaceea măcinată și o jumătate de cană cu apă.

Fierbe bine apa, după care adaugă salvia și echinaceea. Lasă totul la infuzat timp de 30 de minute iar apoi strecoară amestecul și combină totul cu o jumătate de cană de alcool tare. Pune într-un flacon cu pulverizator și pulverizează în gât la fiecare două ore.

Remediu naturist pentru faringită cu oțet de mere

La fel de eficient pentru ameliorarea durerilor în gât este și oțetul de mere, întrucât acidul acetic ajută la eliminarea bacteriilor și combate durerile. Tot ce trebuie să faci este să bei o cană de apă caldă amestecată cu o lingură de oțet de mere și o lingură de miere. Vei vedea că efectele se vor simți încă de la primele utilizări.

Remediu naturist pentru faringită - gargară cu cimbru

Cimbrul este recunoscut pentru proprietățile antiinflamatoare și analgezice iar faringita poate fi combătută cu ajutorul unui truc simplu.

Ai nevoie de 250 de ml de apă, 10 grame de frunze de cimbru, zeamă obținută dintr-o jumătate de lămâie și 20 de grame de miere. Fierbe bine apa, adaugă cimbrul și lasă la infuzat zece minute. Strecoară ingredientele, adaugă zeama de lămâie și mierea iar apoi fă gargară de trei ori cu amestecul preparat. Nu înghițiți amestecul. Infuzia rămasă se consumă în timpul zilei. 

Articol citit de 1974 persoane