Dacă pentru multe persoane venirea primăverii este echivalentă cu plimbări multe și lungi prin parcuri, verdeață și flori frumos colorate, pentru alții înseamnă alergii. De aceea, astăzi îți propunem câteva remedii naturiste prin care le poți combate.
De cele mai multe ori, alergiile sunt reacții la agenții externi ce stimulează peste măsură sistemul imunitar, motiv pentru care congestia mucoaselor respiratorii determină apariția unor sinuzite purulente, rinite sau bronșite. De asemenea, alergiile pot indica acumularea unei cantități mari de toxine în organism, ce se manifestă prin apariția unor inflamații, senzații de mâncărime, înroșirea ochilor, strănut în exces, inflamarea mucoasei nazale, motiv pentru care este important să-ți detoxifiezi ficatul și rinichii.
Așadar, pentru a trata alergiile poți încerca să bei ceai fierbinte de trifoi roșu sau de urzică. Te vor ajuta să scapi de strănut întrucât aceste plante au efecte antibacteriene și stopează curgerea nasului.
De cealaltă parte, în cazul în care alergia de primăvară se manifestă prin congestia și inflamarea pielii, poți încerca ceaiuri de cimbru și eucalipt. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 250 de ml de apă, după care să pui 30 de grame de plante și să aștepți să infuzeze. Consumă cel puțin 3 căni pe zi.
De asemenea, un alt truc pentru a combate alergiile de primăvară este să consumi ceai de coada șoricelului. Pune o lingură de plantă într-o cană de apă fiartă, aștează să infuzeze și consumă amestecul de 2 ori pe zi, de preferat dimineața și seară. Și infuzia de salvie este eficientă însă doar în cazul în care te confrunți cu secreții nazale sau lacrimale abundente.
Un remediu folosit încă din cele mai vechi timpuri de câtre oameni de toate vârstele este amestecul de busuioc, rozmarin, cimbru, anason și verbină. Pune câte o linguriță din fiecare plantă în 250 de ml de apă fiartă și consumă lichidul de 2 ori pe zi. Te va liniști instant.
Pentru a scăpa de inflamația mucoasei nazale și pentru a-ți elibera sinusurile, încearcă să pulverizezi în nas apă în care ai dizolvat sare. Efectele sunt imediate, așa că merită să încerci acest truc.
Articol citit de 3897 persoane
Acest articol nu are comentarii!