Studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului au arătat proprietățile terapeutice ale roșiilor, motiv pentru care astăzi îți propunem să descoperi de ce ar trebui să le consumi constant.

Hipertensiunea, o afecțiune cunoscută drept ucigașul tăcut, este o problemă cu care se confruntă multe persoane, 20 la sută dintre bolnavi neștiind că suferă de această problemă. Experții în nutriție, însă, recomandă consumul de roșii, întrucât ajută la normalizarea ei.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la The Soroka Medical Center din Israel a arătat o legătură uimitoare între roșii și hipertensiune. Consumate frecvent, roșiile, care conțin licopen, un antioxidant care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Ajută, de asemenea, la menținerea sănătății arteriale.

Hipertensiunea este o afecțiune cu care se confruntă multe persoane, însă simptomele acestei afecțiuni nu sunt foarte specifice, motiv pentru care oamenii nu le iau în serios. În cazuri mai grave, bolnavii se pot confrunta cu dureri în piept ori dureri de cap, amețeli sau disconfort, însă nu există alte simptome mai grave. Tocmai de aceea, unii bolnavi ajung la spital prea târziu sau nici măcar nu ajung.


Pentru a te bucura de efectele roșiilor asupra organismului și pentru a ține sub control hipertensiunea, ar trebui să consumi roșii proaspete, care nu conțin pesticide. Le poți consuma sub formă de salată ori le poți include în preparatele tale.

Roșiile sunt, de asemenea, eficiente în combaterea radicalilor liberi, întrucât conțin licopen, un antioxidant ce are efecte, potrivit unor studii de specialitate, chiar și în reducerea riscului de cancer de prostată, cancer de col uterin ori de stomac.

Grație conținutului de potasiu și, fier și vitamina A, roșiile ajută la reducerea nivelului de colesterol și de trigliceride din sângge, previn depunerea grăsimilor pe vasele de sânge și chiar ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv, eliminând simptome precum diaree, constipație ori alte probleme.

Articol citit de 492 persoane