Zahărul este, fără doar și poate, prezent în aproape toate alimentele pe care le consumăm, indiferent că vorbim despre ceai, cafea, sucuri sau produse alimentare pe care le consumi în fiecare zi. În exces, însă, zahărul are numeroase efecte nocive asupra organismului, motiv pentru care ar fi bine să ții sub control nivelul de zahăr din sânge și să-l înlocuiești cu variante naturale.


Află mai jos cu ce poți să înlocuiești zahărul:

 

Ștevia

Cea mai simplă modalitate pentru a înlocui zahărul este ștevia. Folosită ca îndulcitor ani la rândul în America de Sud și în Japonia, ștevia nu are calorii și nici impact glicemic, motiv pentru care ar putea fi consumată cu ușurință și de diabetici.

 

Mierea

La îndemâna oricui și benefică pentru organism este și mierea, astfel că o poți consuma pentru a înlocui zahărul. Este, însă, indicat să o folosești în cantități moderate. Aceasta are, de asemenea, minerale precum cupru, mangan, calciu, sodiu, magneziu, fier, fosfor și siliciu, ce ajută organismul să funcționeze optim.

 

Sirop de arțar

Dacă adori prăjiturile gătite în casă, ei bine, ar trebui să înlocuiești zahărul cu sirop de arțar. Este ușor de folosit, însă trebuie să știi că este important să reduci cantitatea de lichide folosite. De asemenea, poți alege să utilizezi zahărul de arțar, care este, de asemenea, benefic pentru organism.

 

Nectarul de agave

Extrem de îndrăgit de persoanele preocupate de un stil de viață sănătos, nectarul de agave este un produs pe care-l poți folosi dacă vrei să elimini zahărul din alimentația ta. Acest îndulcitor are o cantitate mai mică de calorii, însă potrivit experților este cu 25% mai dulce, fapt pentru care este musai să fie folosit în cantități mici. Acesta ajută, de asemenea, la absorbția calciului în sânge.

 

Sirop de curmale

Zahărul poate fi înlocuit cu ușurință și de siropul de curmale, pe care îl poți pregăti chiar tu acasă. Acesta are un conținut bogat de calciu, fier, magneziu, potasiu și cupru, având astfel numeroase beneficii pentru sănătate.

Articol citit de 3270 persoane