Să previi o răceală în sezonul rece nu e complicat dacă ții cont de câteva sfaturi simple. Astfel, potrivit experților, ca să nu-ți irosești zilele luptându-te cu o răceală puternică e important să dormi bine, să faci mișcare și să-ți creezi niște obiceiuri sănătoase.

Shimbările bruște de temperatură pot fi resimțite asupra sănătății tale, motiv pentru care îți recomandăm să ții cont de câteva sfaturi pentru preveni o răceală:

Îmbracă-te adecvat!

În sezonul rece nu poți să faci mofturi în ceea ce privește vestimentația. Alege să porți paltoane groase, din lână, pantaloni lungi și încălțări confortabile, bine îmblănite, care să-ți confere confortul de care ai nevoie. Evident, nu uita să-ți acoperi capul, să porți fulare ori eșarfe și mănuși.

Ai grijă la igienă!

Răceala este cauzată de viruși, motiv pentru care pentru a reduce riscul de a contracta una este important să ai un ritual de igienă strict. Așadar, spală-ți mâinile ori de câte ori ajungi acasă ori înainte de a mânca. Evită să-ți atingi gura, ochii sau nasul dacă nu te-ai spălat pe mâini.

Păstrează curățenia în casă

Să-ți păstrezi curățenia în casă nu e un moft, ci este esențial pentru a-ți păstra sănătatea. Dezinfectează bucătăria, baia și dormitoarele și păstrează o temperatură optimă în cameră, recomandată la 23 de grade Celsius. De asemenea, evită să lași ușile ori geamurile deschise.

Consumă alimente bogate în vitamina C

Ca să reduci șansele de a te confrunta cu o răceală puternică alege să consumi alimente bogate în vitamina C și D, precum fructe și legume. Te pot ajuta să previ răcelile și să-ți întărești sistemul imunitar. Este, de asemenea, recomandat să bei ceaiuri și apă, pentru a te hidrata, dar și să faci mișcare și să dormi cel puțin opt ore pe noapte.

Articol citit de 984 persoane