Atunci când înțepăturile de țânțari sunt însoțite de mâncărime și disconfort acut, poți găsi alinare în alimente pe care le ai în casă, precum fulgi de ovăz, miere ori bicarbonat.

Țânțarii înțeapă pentru că sunt atrași de sângele uman. Acele urme specifice, ce se manifestă printr-o umflătură fie dureroasă, fie care lasă o senzație de mâncărime, pot să apară chiar și câteva ore mai târziu.

Potrivit specialiștilor, țânțarii pot transmite boli, însă probabilitatea de a fi infectați depinde, însă, de locul în care locuiți, dar și de cât de sensibil este organismul dumneavoastră. Mai exact, unele persoane pot avea reacții grave la mușcăturile de țânțari, în timp ce alții nu dezvoltă nici măcar acea senzație comună de mâncărime.

Ce poți face pentru a ameliora disconfortul dat de înțepăturile de țânțari, află mai jos:

 Fulgi de ovăz

Un remediu simplu, la îndemâna oricui, pentru ameliorarea mâncărimilor și a umflăturilor cauzate de înțepăturile de țânțari, este reprezentat de fulgii de ovăz, care au proprietăți antiiritante. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de fulgi de ovăz cu apă, iar apoi să o aplici pe un pansament și să-l lași să acționeze pe zona afectată.

Cuburi de gheață

Temperaturile scăzute pot reduce inflamațiile, motiv pentru care îți propunem să aplici pe înțepăturile de țânțari cuburi de gheață și să le lași să acționeze 5-10 minute. Este indicat să repeți acest truc de mai multe ori pe zi.

Miere

Acest ingredient este folosit de pasionații de remedii naturiste. Mierea a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a combate simptomele de gripă și răceală și poate avea efecte chiar și asupra pielii uscate, având proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. O picătură mică de miere aplicată pe înțepăturile de țânțari pot reduce inflamațiile și pot ameliora acea senzație de mâncărime.

Busuioc

Acesta nu este folosit doar pentru a da savoare preparatelor, ci poate fi folosit și ca un remediu pentru înțepăturile de țânțari. Grație aportului de antioxidanți, busuiocul poate ajuta la reducerea inflamațiilor. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 250 ml de apă, iar după ce a dat în clocot adaugă o lingură de busuioc uscat. Lasă la infuzat până se răcește, după care înmoaie o dischetă demachiantă și aplică pe mușcăturile de țânțar.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 410 persoane