Persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli de inimă și care vor să-și îmbunătățească circulația sanguină ar trebui să încerce câteva remedii naturiste simple, ce sunt la îndemâna oricui.

O circulație sanguină proastă poate să determine apariția unor simptome neplăcute, precum furnicături, durere, inflamații ori chiar boli cardiovasculare grave. Cum poți să-ți îmbunătățești circulația sângelui, află mai jos:

Infuzia cu turmeric

Turmericul ori curcuma, așa cum este denumit în limbajul de specialitate, poate să stimuleze circulația sanguină și are rolul de a reduce inflamațiile. Ba mai mult, curcuminul poate să prevină apariția cheagurilor de sânge.

Pentru a te bucura de efectele acestui ingredient trebuie doar să amesteci o linguriță de curcuma, într-o cană de apă și să adaugi o lingură de miere de albine. Consumă o cană dimineața și una seara, iar efectele se vor vedea rapid.

Infuzie cu scorțișoară

Pentru a combate circulația proastă a sângelui alege să consumi infuzie de scorțișoară. Aceasta are proprietăți antiinflamatoare și anticoagulante, prevenind astfel bolile cardiovasculare, dar și hipertensiunea arterială.

Ai nevoie de 250 ml de apă caldă, pe care trebuie să o amesteci cu o linguriță de pudră de scorțișoară. Dacă poți s-o consumi așa, foarte bine, dacă nu, adaugă o linguriță de miere.

Infuzie de ghimbir

Recomandat pentru a combate problemele circulatorii, ghimbirul este o sursă excelentă de acid salicilic, substanță ce are rolul de a dilua sângele, prevenind formarea cheagurilor.

Adaugă o lingură de rădăcină rasă de ghimbir într-o cană de apă fierbinte și lasă totul la infuzat pentru 10 minute. Îndulcește apoi cu miere și te vei bucura de o băutură delicioasă, benefică pentru sănătate.

Articol citit de 271 persoane