Copiii sunt deseori neatenți și nu se pot concentra prea mult timp, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt alimentele care le sporesc puterea de atenție.

Potrivit studiilor de specialitate efectuate de-a lungul timpului, nu există niciun stimulent care să crească IQ-ul unei persoane ori s-o facă mai inteligentă, însă anumite alimente pot spori capacitatea de concentrare.

Așadar, astăzi îți propunem să descoperi care sunt alimentele pe care ar trebui să le incluzi în dieta copiilor pentru a le îmbunătăți capacitatea de concentrare.

Avocado

Acest fruct bogat în grăsimi mononesaturate sporește puterea de concentrare. Poți să-l folosești pentru a-l consuma fie cu pâine integrală ori ca salată cu pui mărunțit, țelină și maioneză.

Somon, sardine și hamsii

Peștele gras precum tipurile de mai sus sunt bogate în acizi grași Omega 3, Omega 6 și fosfor, motiv pentru care sunt recomandate pentru îmbunătățirea funcției cerebrale.

Țelină

Aceasta are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, întrucât conține luteolină, un compus ce facilitează capacitatea de învățare și sporește puterea de memorare. Cea mai simplă modalitate de a o include în dieta copiilor este să prepari un smootie cu măr și țelină ori să pregătești o salată cu pui, asezonată cu un dressing de iaurt grecesc, muștar, miere, sare și piper.

Broccoli

Poate că nu e tocmai adorat de copii, dar broccoli e bogat în vitamina B, motiv pentru care previne declinul cognitiv. Fierbe apă în clocot, iar apoi trece inflorescențele de broccoli pentru un minut. Amestecă-le cu paste ori cu linte și asezonează cu usturoi și turmeric. Vei obține un preparat delicios.

Articol citit de 373 persoane