Persoanele care suferă de diabet ar trebui să urmeze în paralel și o cură alternativă pentru a ține sub control nivelul de zahăr din sânge.

Astfel, pentru normalizarea glicemiei, experții în medicină naturopată îți propun câteva remedii naturiste.

Spre exemplu, ceapa este cunoscută pentru efectele hipoglicemiante pe care le are, motiv pentru care este recomandat consumul a două linguri de suc de ceapă diluat în 250 ml de apă. Este musai ca acest remediu să fie consumat la o oră după masă.

Ceaiul verde ajută, de asemenea, la reducerea glicemiei și poate fi de ajutor și persoanele care suferă de boli ale inimii. Este, însă, indicat să consumi cel puțin două căni de ceai verde pe zi, în prima parte a zilei, întrucât este o sursă bogată de teină, având efecte energizante.

Scorțișoara reduce, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge, fiind o sursă bogată de mirtilină. Astfel, este indicat să bei infuzie de scorțișoară, pe care o poți obține lăsând un baton de scorțișoară într-o cană cu apă fierbinte. Este, însă, indicat să consumi zilnic această băutură.

De asemenea, persoanele care suferă de diabet pot alege să consume miere de castan, pin, tei, portocal ori cimbrișor, întrucât au un indice glicemic scăzut și ajută la reducerea glicemiei. Mierea de manuka este recomandată diabeticilor, întrucât are efecte antiinfecțioase, ajutând la combaterea infecțiilor apărute în rândul acestora.

O altă modalitate de a-ți menține în limite normale glicemia este să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi, pentru că va ajuta rinichii să elimine zahărul în exces și va hidrata sângele, reducând astfel indicele glicemic.

Articol citit de 1194 persoane