Recunoscute pentru proprietățile terapeutice pe care le au, tecile de fasole sunt o sursă excelentă de aminoacizi, minerale, vitamina C, tirozina și triptofan. Folosite în principal sub formă de ceai, acestea sunt eficiente pentru a reduce cantitatea de zahăr din sânge, ajută la detoxifierea organismului și chiar ajută la igienizarea rinichilor și a căilor urinare.

Ceaiul din teci de fasole are proprietăți diuretice, astfel că ajută la prevenirea acumulării de apă în țesuturi și sporește cantitatea de urină, eliminând astfel excesul de apă din urină.

De asemenea, tecile de fasole sunt eficiente pentru a ameliora stările reumatice și ajută chiar și la tratarea infecțiilor urinare și a TBC-ului pulmonar calmând spasmele.

Pancreatita cronică, o altă afecțiune întâlnită frecvent, poate fi tratată cu ajutorul păstăilor de fasole. Pentru a ameliora simptomele date de această afecțiune trebuie să pui două-trei păstăi uscate la infuzat într-o jumătate de litru de apă fierbinte, timp de 5 ore. Bea câte un pahar de infuzie de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Ceaiul de teci este, de asemenea, recunoscut pentru proprietățile pe care le are asupra diabeticilor. Așadar, persoanele diagnosticate cu această afecțiune ar trebui să consume cel puțin 2 căni de ceai pe zi, întrucât va ajuta la reglarea glicemiei și la reducerea cantității de zahăr din sânge.

De asemenea, ceaiul de teci de fasole este indicat și persoanelor care se confruntă cu acnee, întrucât ajută la calmarea ei și la combaterea afecțiunilor cutanate. De asemenea, este indicat și pentru combaterea anemiei, motiv pentru care nutriționiștii recomandă ceaiul de teci de fasole sau chiar consumul sporit de legume persoanelor cu deficit de fier.

O altă proprietate a ceaiului de teci de fasole este faptul că ajută la reglarea nivelului de colesterol rău din organism și este chiar o sursă bună de energie pentru creier grație carbohidraților pe care îi conține și care se absorb cu ușurință, menținând senzația de sațietate.

Articol citit de 2134 persoane