Dacă te confrunți cu probleme la stomac, iar gazele îți dau bătăi de cap de cele mai multe ori, învață să le combați cu ajutorul unor remedii naturiste simple, ce sunt la îndemâna oricui.

Mâncatul pe fugă, vorbitul în timpul mesei, consumarea unor alimente precum fasole ori varză, dar și constipația și colonul iritabil sunt doar câteva dintre problemele ce determină apariția gazelor la stomac. De aceea, dacă te confrunți cu acestea, iar balonarea îți creează un disconfort acut încearcă aceste remedii simple.

Combate spasmele cu ajutorul unor plante medicinale

Când vine vorba de gaze intestinale ține minte trei plante: coriandru, fenicul și măghiran. Sunt recunoscute pentru proprietatea de a combate spasmele gastro-intestinale, motiv pentru care îți propunem să încerci infuzia din aceste frunze, întrucât te vor ajuta să te simți mai bine. Așadar, ori de câte ori te confrunți cu probleme amestecă o linguriță de plante cu 200 de ml de apă fierbinte și consumă infuzia de trei ori pe zi.

Ghimbirul, eficient pentru a combate balonarea

Rădăcina de ghimbir este recunoscută pentru puterea de a combate spasmele stomacale și de a elimina gazele intestinale, motiv pentru care îți recomandăm să consumi ceai de ghimbir. Trebuie doar să fierbi 10 grame de ghimbir cu 300 de ml de apă, timp de zece minute. Consumă trei căni pe zi și te vei simți bine imediat.

Apa cu argilă, o minune pentru sănătate

Ca să scapi de balonare poți consuma dimineața și seara câte o cană cu apă în care ai adăugat o lingură de pulbere de argilă. Este musai să o lași la infuzat de seara până dimineața, iar în scurt timp vei vedea rezultatele.

Articol citit de 2781 persoane