Laringita este o problemă de sănătate caracterizată de răgușeală, dureri în gât și tuse uscată, fiind cauzată de inflamarea corzilor vocale ori de infecții. Ea poate fi, însă, tratată cu ajutorul unor remedii naturiste.

Fie că vorbim de laringita acută, fie că vorbim de laringita cronică, care poate fi cauzată de reflux acid, de sinuzită cronică ori de suprasolicitatea vocii, ambele pot fi combătute cu ajutorul unor remedii naturiste, pe care îți propunem să le descoperi mai jos:

Amestecul de usturoi cu miere

Unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru laringită este usturoiul amestecat cu miere. Atât mierea, cât și usturoiul ajută la combaterea infecțiilor și a iritațiilor, având proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antivirale. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești un cățel de usturoi și să-l amesteci cu miere. Consumă acest remediu naturist o dată ori de două ori pe zi, până la ameliorarea simptomelor.

Gargară cu apă sărată

Un remediu naturist aparent banal, însă extrem de eficient pentru ameliorarea simptomelor date de laringită, este gargara cu apă. Amestecă o linguriță de sare într-un pahar cu apă. Omogenizează bine, după care fă gargată timp de 2-3 minute. Este musai să repeți această procedură de două ori pe zi. La fel de eficientă este și gargara cu oțet din cidru de mere.

Pentru a ameliora simptomele date de laringită ar trebui, de asemenea, să eviți să mai consumi alcool, tutun și cofeină, dar și alimente picante ori grase.

Articol citit de 668 persoane