Frunzele de varză sunt adevărate comori pentru sănătate, întrucât pur și simplu îți vor elimina durerile cu ușurință.

Potrivit specialiștilor în medicină naturopată, frunzele de varză sunt excelente pentru a calma durerile. Așadar, dacă te-ai lovit la mână sau la picior iar zona respectivă a început să se umfle, așează frunze de varză proaspete și înfășoară-le strâns cu un bandaj. Ca să acționeze mai bine, păstrează bandajul respectiv pe tot parcursul nopții.

Mai mult de atât, pentru a ajuta la funcționarea normală a glandei tiroide, fă-ți împachetări cu frunze de varză în jurul gâtului. Înfășoară-le cu o eșarfă sau cu un bandaj și așteaptă să acționeze cât mai mult timp. Vei vedea că în timp, se va regla producerea de hormoni a glandei tiroide iar metabolismul va funcționa mai bine.

Și durerile de cap pot fi tratate ajutorul frunzelor de varză. Tot ce trebuie să faci este să aplici frunzele pe tâmple și pe creștetul capului. Pune-ți pe cap o șapcă sau o căciulă pentru a le fixa și poartă-le câteva ore.


Entorsele sau luxațiile pot fi, de asemenea, vindecate cu frunzele de varză. Pune unele verzi pe zona afectată și așteaptă câteva ore pentru a acționa. Acestea vor reduce inflamația și, mai mult de atât, vor scurta timpul de refacere a ligamentelor.


Bufeurile, transpirația și stările de iritabilitate pot fi ameliorate cu ajutorul frunzelor de varză. Este indicat să mănânci cel puțin 200 de grame de varză crudă zilnic, timp de 4 săptămâni, sub formă de salată. O poţi condimenta după gust.


Frunzele de varză sunt o sursă importantă de glutamină,un aminoacid care are rolul de-a stimula regenerarea celulelor care alcătuiesc învelişul protector al stomacului şi al intestinului subţire. De aceea, pentru a trata ulcerul gastric este bine să storci frunzele și să consumi sucul proaspăt de 4 ori pe zi.

Articol citit de 4949 persoane