Vitamina A se regăsește în organism sub formă de retinol, retinal și acid retinoic. Vitamina A este absorbită de organismul uman sub formă de retinol și este benefică pentru menținerea sănătății întregului organism.

Potrivit nutriționiștilor, vitamina A este responsabilă de menținerea nivelului de colesterol în limite normale, ajută la menținerea sănătății sistemului respirator și întărește sistemul imunitar.

Ce alte beneficii are vitamina A asupra organismului, află mai jos:

Menține sănătatea ochilor

Potrivit nutriționiștilor, vitamina A este eficientă pentru menținerea sănătății ochilor. Consumată regulat, vitamina A îmbunătățește vederea pe timp de noapte și reduce riscul de orbire, precum și de a te confrunta cu cataractă.

Menține sănătatea oaselor

Vitamina D ajută la menținerea sănătății oaselor și a dinților, motiv pentru care experții în nutriție îți recomandă să incluzi în dietă produse lactate. Este, de asemenea, indicat să consumi și alimente bogate în vitamina A, întrucât aceasta întărește oasele și chiar dinții, reducând astfel riscul de apariție a problemelor de sănătate orală.

Ajută la regenerarea țesuturilor

Vitamina A este esențială în procesul de regenerare a țesuturuilor. Indiferent că vorbim de alimente bogate în vitamina A ori de suplimente alimentare, acestea sunt recomandate pentru a-ți păstra sănătatea, precum și pentru a ajuta organismul să se regenereze.

Printre alimente bogate în vitamina A se numără puiul, peștele gras, precum ton ori somon, ouă, mozzaarella, untul de arahide, iaurtul, chiar și cel grecesc, spanacul, laptele de migdale ori de cocos, lapte,

Articol citit de 379 persoane