Osteoporoza este o afecțiune cu care se confruntă persoanele înaintate în vârstă iar aceasta este extrem de neplăcută din pricina durerilor care pun stăpânire încet dar sigur, pe tot organismul. 

Definită drept o afecțiune metabolică scheletală, osteoporoza este caracterizată prin scăderea masei osoase și prin degradarea țesutului osos, astfel că osul devine mai fragil și mai susceptibil la fracturi.

Deși este o boală ”silențioasă”, care apare după vârsta de 50 de ani, riscul de a dezvolta osteoporoza crește vertiginos odată cu înaintarea în vârstă și este mai întâlnită în rândul femeilor. Această afecțiune se manifestă prin dureri de spate, care sunt cauzate de tasarea vertebrelor, prin scăderea în înălțime, postură încovoiată, îngreunarea capacității motorii, prin dificultatea de a depune efort și de a ridica greutăți.

Există, însă numeroase remedii naturiste ce te pot ajuta să previi osteoporoza iar un truc simplu la care poți apela sunt cojile de ouă. Deși multă lume le aruncă la gunoi, acestea sunt adevărate comori pentru sănătate întrucât sunt o sursă excelentă de calciu, fosfor, magneziu, siliciu și fier, ingrediente de care au nevoie oasele umane. Astfel, pentru a vindeca fracturile osoase ar trebui să pisezi cojile de ouă și să consumi de 3 ori pe zi câte o linguriță de pulbere de ou. O poți consuma cu o cană cu ceai sau cu un pahar cu apă.

Acest truc este, de asemenea, eficient și pentru persoanele care se confruntă cu arsuri la stomac.

De asemenea, pentru a combate osteoporoza, este bine să reduceți consumul de sare, să renunțați la sucurile acidulate și să faceți cât mai multă mișcare. Chiar și mersul pe jos vă va ajuta să vă simțiți mai bine.

Articol citit de 2316 persoane